Cas d'èxit de l'Hospital Sant Joan de Déu
L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és una institució privada sense ànim de lucre, amb vocació de servei públic. És membre de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, que gestiona més de 300 centres assistencials en 50 països de tot el món i que para esment als col·lectius més vulnerables en hospitals, centres de salut, serveis socials, centres assistencials i comunitats de religiosos.
El client
L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és una institució privada sense ànim de lucre, amb vocació de servei públic. És membre de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, que gestiona més de 300 centres assistencials en 50 països de tot el món i que para esment als col·lectius més vulnerables en hospitals, centres de salut, serveis socials, centres assistencials i comunitats de religiosos.
Des de 1867 és un hospital dedicat a l'atenció integral de dones, nens i adolescents i, en l'actualitat, un dels centres pediàtrics d'alta especialització més importants d'Europa i amb presència de centres de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu en més de 50 països al voltant del món.
Necessitats
L'Hospital Sant Joan de Déu tenia la necessitat de renovar els quiròfans plantejant-se la construcció d'un nou bloc quirúrgic.
Aquest bloc havia d'incloure tots els avanços pel que fa a equipament mèdic integrant ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid.
En totes requeria una visualització de les imatges en temps real que permetés realitzar intervencions amb la màxima precisió així com poder utilitzar sistemes mínimament invasius.
La gestió d'aquestes imatges tant internament en els quiròfans com cap a entorns oberts com a auditoris, sales de formació o videoconferències havia de ser simple i senzilla perquè tant els cirurgians com el personal del quiròfan poguessin manejar-lo sense dificultat i de manera intuïtiva.
El repte
El nostre repte era dissenyar un sistema que permetés gestionar fins a 8 entrades audiovisuals, alhora, en cada quiròfan podent donar sortida a qualsevol d'altres 4 sortides, als monitors dins dels propis quiròfans, a sales de l'hospital (entre elles l'auditori), o bé per videoconferència fora del propi hospital.
Aquests senyals d'àudio i/o vídeo havien de ser processades de tal forma que no es percebés cap latència en la seva transmissió.
La gestió de les entrades i cap a on havien de dirigir-se havien de ser realitzades pel propi personal mèdic dins dels quiròfans.
D'altra banda, el mateix personal havia de seleccionar música i la il·luminació ambiental, que poguessin modificar-la i adaptar-la a cada situació quirúrgica. Igualment, controlar projectors que s'havien d'instal·lar perquè els nens poguessin veure en la paret els seus dibuixos o sèries favorites abans d'adormir-se per efecte de l'anestèsia.
Solució
Es va decidir instal·lar una matriu de 128 entrades i 128 sortides amb emissors i receptors HDbaseT amb font d'alimentació triple per a possibles fallades. Es van deixar terminacions amb connector HDMI en columnes i receptors en els monitors.
Aquests continguts es poden enviar al mateix quiròfan, a qualsevol altre quiròfan del bloc o a l'auditori a través de fibra òptica.
La gestió d'aquestes entrades/sortides es fa des del dispositiu BUZZ de Brainlab.
Àudio:
Per a l'àudio es va muntar un processador d'àudio amb entrades/sortides analògiques, DANTE, AVB i Cobranet.
Cada quiròfan té:
Entrades d'àudio amb terminació XLR en columna per a connectar els micròfons segons necessitat.
4 altaveus integrats en sostre.
El sistema consta d'un sistema d'amplificació redundant 7:1 de manera que en cas de fallada d'un canal d'amplificació automàticament faci la gestió de canal.
Il·luminació:
Hi ha un sistema d'il·luminació arquitectònica composta de tira de leds RGB de sostre i sòl gestionable segons presets de funcionament.
Vídeo:
Hi ha 3 projectors integrats en el sostre amb cristall transparent per a projectar continguts infantils per a l@s pacients, així com una pantalla de leds transparent d'igual funcionament; Tot gestionat des de dins del quiròfan.
Latest published success stories
Cas d'èxit: L'Hospital Sant Joan de Déu Zaragoza garanteix condicions òptimes a la temperatura dels seus fàrmacs
L'hospital Sant Joan de Déu Zaragoza necessitava monitorar la temperatura en les neveres de farmàcia. El centre sanitari va comptar amb SEMIC, el seu Partner IT de referència, per a localitzar una tecnologia que pogués cobrir aquesta necessitat, tingués una ràpida i fàcil implantació i oferís el suport i acompanyament necessari. Els sensors i programari de Nespra van ser l'opció triada en aquest projecte.
El Repte